Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Asbestsanering

In juli 2012 is het uitvoeren van een asbestinventarisatie bij schoolgebouwen ouder dan 1994 verplicht gesteld. OMO heeft hierin proactief haar rol genomen. In 2013 is het asbest in de categorie ‘meest urgent’ bij alle scholen verwijderd. Binnen gemeenten waar geen sprake is van een overeenkomst tot doordecentralisatie vinden wij dat de gemeente binnen haar verantwoordelijkheid van adequate onderwijshuisvesting de bijbehorende kosten voor haar rekening dient te nemen. Met drietal gemeenten loopt het gesprek over de afwikkeling van de gemaakte kosten echter nog steeds, met name omdat hierover geen jurisprudentie was en (nog) geen overkoepelend standpunt was ingenomen door de VNG.

In diverse huisvestingsprojecten is asbest buiten de categorie ’meest urgent‘ aanwezig. Het asbest wordt in die gevallen op een kundige wijze door specialisten verwijderd. De bijbehorende kosten maken onderdeel uit van de investeringskosten.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)