Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

CAO OMO

In 2016 zijn de onderhandelingen vervolgd over een opvolger van de CAO OMO 2014-2015. Het streven vanuit de werkgever hierbij was om tot een nieuwe CAO OMO te komen per 1 juli 2016. De betrokken partijen zijn in juli tot de conclusie gekomen dat dit niet haalbaar was. De huidige CAO OMO is stilzwijgend verlengd sinds 1 augustus 2015 en blijft daarmee van toepassing. Door wetswijzigingen is de huidige CAO OMO echter op een aantal punten niet meer actueel. Wettelijke bepalingen gelden namelijk boven afspraken in de ondernemings-cao. Het gaat om wijzigingen in het kader van de Wet Werk en Zekerheid, de Wet modernisering regelingen verlof en arbeidstijden en de Wet Flexibel werken. Op een aantal punten zijn daarom in 2016 met de vakcentrales afspraken gemaakt in een addendum op de CAO OMO 2014-2015.

In september 2016 is afgesproken om de verdere onderhandelingen thematisch aan te pakken. De eerste thema’s die zijn verkend gaan over professionalisering en over mobiliteit en flexibiliteit.

In april 2016 is wel een onderhandelaarsakkoord gesloten voor de CAO VO 2016-2017. In dit akkoord zijn onder meer afspraken gemaakt over loon en over de sociale zekerheid. Voor medewerkers van OMO is alleen deel I van de CAO VO van toepassing. De CAO OMO treedt in de plaats van deel II van de CAO VO.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)