Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Zwijsen College

www.zwijsencollege.nl
rector: Anita O'Connor
opleidingen: vwo, havo
locatie:

  • Veghel

In 2016 werd, ten behoeve van goed onderwijs aan de leerling, onderwijs op maat de rode draad op het Zwijsen College. Dit is helemaal in lijn met de nieuwe visie en het schoolplan. Concreet deed de school hierop het volgende:

  • Herinrichting Open Leercentrum

Er zijn volop leer- en werkplekken gecreëerd. Met name gericht op samenwerken in duo’s of kleinere groepen. Hiervan wordt volop gebruik gemaakt. Hiermee is differentiatie zowel binnen als buiten het lokaal mogelijk.

  • Kennisdeling/netwerken

Om leerlingen op hun eigen niveau en tempo te kunnen uitdagen en begeleiden, schoolde en professionaliseerde de school de medewerkers. Met name in het werken met digitaal leermateriaal om deze differentiatie beter vorm te kunnen geven. Het Zwijsen College was ook afgelopen jaar een academische opleidingsschool (AOS). Leraren praten en denken er dus mee in docentenontwikkelteams en leerateliers die vooral binnen deze opleidingsschool worden georganiseerd. In de vakgroepen vonden werksessies plaats waarin ervaringen, vaardigheden en kennis werden gedeeld.

  • Versnellen op Fast Lane vwo

Leerlingen op het vwo kunnen in één of meerdere vakken versneld examen doen in de vijfde klas. Zij kiezen zelf hoe zij hieraan invulling geven. Vorig jaar hebben 28 leerlingen in 36 vakken versneld examen gedaan en dit aantal groeit gestaag. In de vrijgekomen tijd in hun laatste vwo-jaar volgen ze Chinese vaklessen, pre-university courses of investeren ze extra tijd in de overige vakken.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)