Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Varendonck College – Someren

www.varendonck.nl
rector: Irma van Nieuwenhuijsen
opleidingen: vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs
locaties:

  • Asten

  • Someren

2016 was voor het Varendonck College het jaar van netwerken en kennisdelen, en wel in het teken van schoolontwikkeling. De belangrijkste opbrengsten, naast de prima examenresultaten, waren:

  • Het Schoolplan 2017-2021 is opgeleverd. Via onder andere interactieve bijeenkomsten met personeel, leerlingen, ouders, primair onderwijs, vervolgonderwijs, gemeenten en andere betrokkenen zijn ideeën, wensen en gedachten verzameld en is de strategische lijn bepaald. Via een proces van verzamelen, ordenen, vastleggen, toetsen, herformuleren en definitief vaststellen is het plan in december aan het personeel gepresenteerd en in januari aan belanghebbenden. In de vorm van een kwartetspel dat het gesprek over onderwijs stimuleert.

  • Een programma van eisen is opgesteld voor de toekomstbestendige verbouwing in Asten. Hiermee gaat de school binnenkort de architect selecteren. Het programma is voorbereid door het personeel en de leerlingen.

In 2016 is gestart met de voorbereiding van de nieuwe examenprogramma’s in het vmbo (per augustus 2017). Dit programma gaat leerlingen begeleiden bij een van de belangrijkste vaardigheden van de toekomst: leren kiezen. Via inspiratiebijeenkomsten bepaalde de school dat ze gaat voor brede vorming, uitgestelde richtingkeuze en een goede mix van theorie en praktijk. Gebruikmakend van de richtingen die het Varendonck College in huis heeft, maar ook aangevuld met nieuw te ontwikkelen onderdelen.

In al deze processen heeft inspiratie en het gesprek over onderwijs een belangrijke rol gespeeld.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)