Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Sint-Janslyceum

www.sjl.nl
rector: Roel Scheepens
opleidingen: vwo, havo, mavo
locatie:

  • ’s-Hertogenbosch

Het Sint-Janslyceum heeft in 2016 vier kerndoelen opgesteld:

  • Ambitieuze leercultuur

Het inspectieoordeel 2016 was op alle indicatoren “boven de norm” en een inspectiebezoek in oktober 2016 leidde tot een positieve beoordeling. Docenten zijn in 2016 uitgebreid getraind op het gebied van digitale didactiek. Sinds september 2016 komen alle brugklassers met een iPad naar school. De meeste boeken zijn nog gewoon op papier en de iPads worden gebruikt als instrument om het onderwijs te verrijken.

  • Positieve en veilige leeromgeving

Op het Sint-Janslyceum is er plek voor leerlingen die afkomstig zijn uit het speciaal onderwijs. In 2016 is de tweede ‘rolstoeler’ gestart in de brugklas. In dit jaar was de Gay-Straight-Alliance actief in de weer om seksuele diversiteit veilig(er) te maken.

  • Duurzame en humane samenleving

Het Sint-Janslyceum is een gezonde school. Het aanbod in de kantine voldoet aan niveau ‘zilver’ van de Gezonde Schoolkantine. De effecten van het anti-rookbeleid zijn goed: landelijk rapporteert 31% van de middelbare scholieren wel eens gerookt te hebben, tegen slechts 9% op het Sint-Janslyceum. Zonnepanelen wekken een derde van de elektriciteit voor de nieuwbouw op. De jaarlijkse ‘Dag van Respect’ werd in 2016 ‘Sint-Jansdag’ met nog meer input van leerlingen.

  • Professionele en lerende organisatie

Samen met twee andere OMO-scholen en met ProMotion heeft de school in 2016 de eerste editie opgezet van de cursus ‘Oriënteren Op Leidinggeven’. Docenten droegen bij aan de boeken ‘Uitdagend gedifferentieerd vakonderwijs’ (maart 2016) en ‘Toetsrevolutie: Naar een feedbackcultuur in het voortgezet onderwijs’ (december 2016). Als onderdeel van de Academische Opleidingsschool heeft de school een eigen onderzoeksagenda.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)