Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengemeenschap Were Di

www.weredi.nl
rector: Cees Streng
opleidingen: vwo, havo, vmbo
locatie:

  • Valkenswaard

Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard biedt leerlingen uitdagend onderwijs dat aansluit bij hun niveau en belevingswereld en dat hen voorbereidt op de toekomst. Leerlingen leren niet alleen op school. Daarom haalt Scholengemeenschap Were Di de wereld naar binnen en gaat de school er op uit om te leren van de wereld buiten de schoolpoorten. Zo heeft Scholengemeenschap Were Di veel contact met bedrijven, organisaties en (kennis)instellingen in binnen- en buitenland. Bij project Opeduca bijvoorbeeld, leren voor duurzame ontwikkeling, werkt de school samen met het regionale bedrijfsleven en de gemeentelijke overheid aan de bouw van het Woonwerkhuis. In dit project werken leerlingen en docenten van vmbo, Were Di Drie en havo/vwo samen.

Elke sector draagt op zijn eigen manier bij. Bij de Were Di Academie voor Sport en Cultuur wordt al jaren intensief samengewerkt met partners uit het bedrijfsleven. Bij de Junior Academie bieden Scholengemeenschap Were Di en de gemeente Valkenswaard een fors aantal sport- en culturele activiteiten voor leerlingen van groep 7 en 8 aan. Inmiddels staat ook de Master Academie in de steigers. Daarin biedt de school ouders tal van workshops en cursussen. Were Di en het bedrijf ‘Lab to learn’ werken aan de verdere integratie van ICT in het onderwijs. Alle medewerkers van havo/vwo volgden in 2016 workshops in onder andere gamification, presentatietechnieken, educatieve films maken en Natuurlijk leren. De secties deelden onderling de opgedane kennis.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)