Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengroep Het Plein – Pleinschool Helder

www.sghetplein.nl
rector: Corinne Sebregts
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo en praktijkonderwijs
locaties:

  • Sint-Joriscollege, Eindhoven

  • Aloysius De Roosten, Eindhoven

  • Antoon Schellenscollege, Eindhoven

  • Vakcollege, Eindhoven

  • Praktijkschool Eindhoven, Eindhoven

  • Pleinschool Helder, Eindhoven

Pleinschool Helder is een kleinschalige, reguliere havo/vwo-school die zich vooral richt op leerlingen met een vorm van autisme en/of AD(H)D of een vergelijkbare ondersteuningsbehoefte. Respect voor anderen, open communicatie, structuur en duidelijkheid staan voorop om de leerlingen zo goed mogelijk om te leren gaan met hun mogelijkheden en beperkingen. De school is een Topsport Talentschool (LOOT).

Pleinschool Helder vierde in 2016 het 10-jarig bestaan. Dit jaar was het slagingspercentage 100%. De school is door het Regionaal Samenwerkingsverband aangemerkt als bovenschoolse ondersteuningsvoorziening. Er is een communicatietraject gestart dat gericht is op het helder positioneren van het merk ‘Pleinschool Helder’. Samen met het team wordt gewerkt aan onderwijsontwikkeling in relatie tot de specifieke doelgroep en de positie binnen Mainport Eindhoven. Huisvesting blijft een actueel en urgent agendapunt. Pleinschool Helder groeit letterlijk uit zijn (verouderde) jasje.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)