Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengroep Het Plein – Praktijkschool Eindhoven

www.sghetplein.nl
rector: Corinne Sebregts
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo en praktijkonderwijs
locaties:

  • Sint-Joriscollege, Eindhoven

  • Aloysius De Roosten, Eindhoven

  • Antoon Schellenscollege, Eindhoven

  • Vakcollege, Eindhoven

  • Praktijkschool Eindhoven, Eindhoven

  • Pleinschool Helder, Eindhoven

Praktijkschool Eindhoven is een school voor praktijkonderwijs. Daarnaast is de school een Topsport Talentschool (LOOT). In een kleinschalige, betrokken en veilige omgeving stimuleert Praktijkschool Eindhoven haar leerlingen tot zelfwerkzaamheid, zelfstandigheid en (zelf)verantwoordelijkheid.

In 2016 is het leerlingenaantal stabiel gebleven. De uitstroomcijfers zijn blijvend aan de norm. Het schoolplan wordt gebruikt als raamplan voor de onderwijsontwikkeling. De focus ligt ook de komende jaren op het ontwikkelen van een samenhangend onderwijsprogramma, waarbij uitdrukkelijk afstemming plaatsvindt met het ROC zodat voor leerlingen een doorgaande leerlijn ontstaat.

De invoering van de Participatiewet op 1 januari 2015 heeft geleid tot aanpassing van procedures en de werkwijze op school. Leerlingen vanuit het praktijkonderwijs kunnen nu direct opgenomen worden in het doelgroepenregister. Dat betekent dat leerlingen die uitstromen recht hebben op de ondersteuning van de gemeentes om duurzaam deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Afstemming met derden, waaronder werkgevers, wordt uitdrukkelijk gezocht.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)