Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengroep Het Plein – Vakcollege Eindhoven

www.sghetplein.nl
rector: Corinne Sebregts
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo en praktijkonderwijs
locaties:

  • Sint-Joriscollege, Eindhoven

  • Aloysius De Roosten, Eindhoven

  • Antoon Schellenscollege, Eindhoven

  • Vakcollege, Eindhoven

  • Praktijkschool Eindhoven, Eindhoven

  • Pleinschool Helder, Eindhoven

Vakcollege Eindhoven is een school voor vmbo met basis- en kaderberoepsgerichte vakroutes, De school heeft een samenwerkingsverband met het Summa College (mbo) en bedrijven en instellingen uit de regio. Daarnaast is de school een Topsport Talentschool (LOOT). Door het onderwijsconcept ‘vakcollege’ zorgt Vakcollege Eindhoven dat de leerlingen direct vanaf de start in het eerste leerjaar van het onderwijs op weg gaan naar een vmbo- én mbo-diploma. Dit is mogelijk door de intensieve samenwerking met het Summa College en met regionale bedrijven en instellingen.

In 2016 zijn de resultaten voor zowel de basis- als de kaderberoepsgerichte leerweg verbeterd. Het jaar heeft in het teken gestaan van de realisatie van de nieuwbouw en de verhuizing. De positieve kentering in de leerlingenaantallen heeft zich doorgezet. De school verwerft binnen het Eindhovense en regionale scholenveld steeds meer de positie van een school met een praktische en vakgerichte identiteit.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)