Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengroep Het Plein – Antoon Schellenscollege

www.sghetplein.nl
rector: Corinne Sebregts
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo en praktijkonderwijs
locaties:

  • Sint-Joriscollege, Eindhoven

  • Aloysius De Roosten, Eindhoven

  • Antoon Schellenscollege, Eindhoven

  • Vakcollege, Eindhoven

  • Praktijkschool Eindhoven, Eindhoven

  • Pleinschool Helder, Eindhoven

Het Antoon Schellenscollege is een vmbo-onderbouwschool in Eindhoven en omstreken, die binnen Passend Onderwijs een belangrijke rol vervult. Daarnaast is de school een Topsport Talentschool (LOOT). Het Antoon Schellenscollege biedt een kleinschalige, veilige en gestructureerde leeromgeving aan leerlingen die (nog even) extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van leren en/of persoonlijke ontwikkeling.

De school is al jaren in afwachting van eigentijdse en passende huisvesting. Omdat dat tot op heden niet gerealiseerd is, is besloten om zover als mogelijk is het gebouw een moderne en meer eigentijdse uitstraling te geven. Samen met ouders, leerlingen en personeel is nagedacht over hoe deze verandering eruit zou moeten zien. Het besluit van het Regionaal Samenwerkingsverband, om de school niet aan te merken als bovenschoolse voorziening, brengt financiële consequenties met zich mee. Daardoor is de school genoodzaakt het onderwijs en de ondersteuning anders te organiseren. Er is een communicatietraject gestart om de school duidelijker te positioneren als een gewone school. Daarbij hoort ook het promoten van de bijzondere manier waarop het onderwijs wordt vormgegeven, waarmee de school zich onderscheidt ten opzichte van ander regulier onderwijs.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)