Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengroep Het Plein – Sint-Joriscollege

www.sghetplein.nl
rector: Corinne Sebregts
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo en praktijkonderwijs
locaties:

  • Sint-Joriscollege, Eindhoven

  • Aloysius De Roosten, Eindhoven

  • Antoon Schellenscollege, Eindhoven

  • Vakcollege, Eindhoven

  • Praktijkschool Eindhoven, Eindhoven

  • Pleinschool Helder, Eindhoven

Het Sint-Joriscollege is een relatief grote school maar heeft het onderwijs kleinschalig georganiseerd in vijf teams. De school kenmerkt zich door een open en persoonlijk karakter, waar iedere leerling zich gekend en herkend voelt. In 2016 heeft het Sint-Joris Topsportcollege voor klas 1 tot en met klas 3 vorm gekregen. In 2017 wordt deze lijn doorgetrokken naar de bovenbouw met de Sint-Joris Topsportacademie. Door gepersonaliseerd leren kunnen leerlingen hun topsport-carrière beter combineren met hun onderwijsloopbaan.

In het kalenderjaar 2016 is gewerkt aan de kwaliteit en innovatie van het onderwijs. De onderwijsresultaten zijn op alle afdelingen voldoende. Het streven blijft om deze nog verder te verbeteren. De school speelt in op de nieuwe ontwikkelingen in de samenleving en het onderwijs. Centrale begrippen hierin zijn gepersonaliseerd leren, betekenisvol leren en naast de basiskennis, de 21th century skills. Vanuit het schoolplan is een onderwijsvisie ontwikkeld, van waaruit docenten en secties uitgenodigd zijn te experimenteren met nieuwe vormen van onderwijs en onderzocht wordt hoe beperkende kaders verruimd kunnen worden.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)