Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengroep Het Plein

www.sghetplein.nl
rector: Corinne Sebregts
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo en praktijkonderwijs
locaties:

  • Sint-Joriscollege, Eindhoven

  • Aloysius De Roosten, Eindhoven

  • Antoon Schellenscollege, Eindhoven

  • Vakcollege, Eindhoven

  • Praktijkschool Eindhoven, Eindhoven

  • Pleinschool Helder, Eindhoven

De vestigingen van Scholengroep Het Plein werken vanuit een gezamenlijke visie en missie, die is verwoord in een schoolplan op het niveau van de scholengroep. Het onderwijs- en begeleidingsaanbod van de scholen is zo op elkaar afgestemd dat er sprake is van een nagenoeg dekkend onderwijsaanbod, van praktijkonderwijs tot gymnasium. De scholen van Scholengroep Het Plein profileren zich afzonderlijk van elkaar en de vestigingen zijn dan ook apart gehuisvest. De scholen en hun directies zijn verbonden door hun gezamenlijke visie gebaseerd op de kernwaarden uit Koers 2023 van OMO: Goed onderwijs, een goed mens zijn en goed leven'.

Huisvesting is voor de scholengroep een belangrijk thema, omdat vier van de zes vestigingen zijn gevestigd in sterk verouderde gebouwen die het verzorgen van modern onderwijs bemoeilijken. In 2016 is een verdere uitwerking van de besturingsfilosofie van Scholengroep Het Plein geformuleerd. De directeuren van de vestigingen krijgen ook financiële verantwoordelijkheid voor de formatie op hun vestiging, maar de eindverantwoordelijkheid blijft liggen bij de kerndirectie. Er is balans tussen de eigen verantwoordelijkheid van de vestgingsdirecteur en de eindverantwoordelijkheid van de kerndirectie. Hierdoor kan binnen iedere vestiging voldoende vernieuwing gerealiseerd worden en is er ook ontwikkeling op het niveau van de scholengroep.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)