Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Rythovius College

www.rythoviuscollege.nl
rector: Frans Claassens
opleidingen: vwo, havo, mavo
locatie:

  • Eersel

Rythovius College: accent op jouw talent!

“Accent op jouw talent”, dat is waar het Rythovius College voor staat. De resultaten van het Rythovius College waren bovengemiddeld.

In de uitvoering van het schoolplan 2014-2018 “Kiezen voor de toekomst” beleefde de school de start van de vijfde cyclus Leerkringen: kennisdeling voor en door collega’s. In deze vorm van deskundigheidsbevordering neemt een expert (meestal een eigen docent van de school) een groep docenten mee in het uitdiepen van een onderwerp. Thema’s hebben direct met het onderwijs en het werk te maken, en het gaat ook om leren van elkaars ervaringen. Hoe ga je om met een leerling met autisme, hoe pak je het profielwerkstuk op havo aan, hoe ga ik efficiënt met mijn tijd om, hoe kan ik …?

Er was ook veel aandacht voor de verdere introductie van de iPad, een hulpmiddel dat het Rythovius College kan helpen om het onderwijs te verbeteren. Denk aan mogelijkheden om te differentiëren, te toetsen, individuele leerlingen te monitoren en als informatiebron voor leerlingen. Het thema “differentiëren in de les” kreeg extra aandacht. Daarmee sluit de school aan bij de koers van de vereniging OMO.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)