Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO scholengroep Tongerlo – Norbertuscollege

www.sgtongerlo.nl
rector: Marijke Broodbakker
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs
locaties:

  • Da Vinci College, Roosendaal

  • Gertrudiscollege, Roosendaal

  • Norbertuscollege, Roosendaal

Persoonlijke ontwikkeling, aansluiting op de buitenwereld

Scholen op de Kaart laat zien dat het Norbertuscollege een school is waar je uitgedaagd wordt. Daarnaast bereidt het Norbertuscollege de leerlingen voor op het vervolg na de school en zoekt aansluiting met de wereld buiten de school. Docenten halen initiatieven uit de buitenwereld de school binnen. Zo doen leerlingen unieke ervaringen op die een onderzoekende houding stimuleren en interesse voor maatschappelijke vraagstukken.

In 2016 heeft een van de leerlingen van Norbertuscollege veel lof en een prijs ontvangen voor het profielwerkstuk ‘Plantenteelt op mars’. Tweedejaars leerlingen onderzochten en ontwikkelden tijdens de lessen onderzoekend leren een bijzondere fiets. Deze is bekroond in de internationale 3M Science Challenge, een wedstrijd die leerlingen van middelbare scholen enthousiast maakt voor wetenschap en techniek.

In de zomer van 2016 werd bekendgemaakt dat het Gertrudiscollege en het Norbertuscollege met ingang van schooljaar 2017-2018 hun expertise gaan bundelen om ook voor de toekomst kwalitatief goed onderwijs te kunnen blijven aanbieden. Aanleiding voor deze plannen is de krimp in leerlingenaantallen in de regio, waar alle middelbare scholen mee te maken hebben. Met ingang van schooljaar 2017-2018 start een gezamenlijke brugklas voor leerlingen met een gymnasium-, atheneum- en havo-advies op de Lyceumlaan.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)