Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO scholengroep Tongerlo – Gertrudiscollege

www.sgtongerlo.nl
rector: Marijke Broodbakker
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs
locaties:

  • Da Vinci College, Roosendaal

  • Gertrudiscollege, Roosendaal

  • Norbertuscollege, Roosendaal

Persoonlijke ontwikkeling, aansluiting vervolg en beroep

Scholen op de Kaart laat zien dat het Gertrudiscollege een goede, degelijke school is. De school bereidt leerlingen voor op het vervolg na de school. Loopbaanoriëntatie is daarom een belangrijk onderdeel van de opleiding. Hiervoor organiseert het Gertrudiscollege veel activiteiten, die samen wel 5% vormen van het curriculum van de laatste twee schooljaren. In dit kader doen de mavo- en vmbo-leerlingen mee aan ‘Roosendaal on Stage’ met als doel: ontmoeten van bedrijven. Leerlingen solliciteren levensecht bij bedrijven. Er is bovendien een “TOP-week opleiding goed bekeken” en in klas 3 wordt ‘Speeddaten techniek voor meisjes’ aangeboden en ‘Vakmanschap gastlessen’ voor jongens, verzorgd door gasten uit het bedrijfsleven.

In de zomer van 2016 werd bekendgemaakt dat het Gertrudiscollege en het Norbertuscollege met ingang van schooljaar 2017-2018 hun expertise gaan bundelen om ook voor de toekomst kwalitatief goed onderwijs te kunnen blijven aanbieden. Aanleiding voor deze plannen is de krimp in leerlingenaantallen in de regio, waar alle middelbare scholen mee te maken hebben. De mavo blijft gevestigd aan de Vincentiusstraat en krijgt de naam Norbertus Gertrudis Mavo.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)