Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO scholengroep Bergen op Zoom e.o. – ZuidWestHoek College

www.sgboz.nl
rector: Marcel van Loo
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo
locaties:

  • Mollerlyceum, Bergen op Zoom

  • ZoomMAVO, Bergen op Zoom

  • ’t R@velijn, Steenbergen

  • ZuidWestHoek College, Ossendrecht

Het afgelopen jaar is een succesvol jaar geweest voor het ZuidWestHoek College. De school kreeg veel positieve belangstelling, met als hoogtepunt een bezoek van het koningspaar in februari 2016. Vanuit de regio meldde zich een groot aantal nieuwe leerlingen aan. Daarnaast waren de resultaten prima.

De ambitie van het ZuidWestHoek College in 2016 was om van ‘goed’ naar ‘beter’ te gaan. Dit is op een aantal deelterreinen gerealiseerd.

  • De beroepsgerichte afdelingen werken in een nieuwe structuur van profielen en keuzevakken. Er is gekozen voor uitvoering van de profielen BWI, PIE, HBR, Z&W en E&O. Dit zorgt voor breed keuzeaanbod voor de leerlingen.

  • De school kent een matrixorganisatie. Onderlinge lesbezoeken en collegiale consultatie worden hierbij ingezet. Naast de indeling in teams wordt ook de vaksectie geprofileerd vanuit de basisgedachte van interne kennisdeling en invulling van professionele ruimte. Dit komt tot uiting in de deelname aan netwerken, zoals het platform techniek en het vmbo-netwerk, commissies en CITO. Het ZuidWestHoek College is een academische opleidingsschool. Tot kennisdelen op het ZuidWestHoek College hoort ook een dag meedraaien op een van de collega scholen.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)