Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Munnikenheide College – Rucphen

www.munnikenheidecollege.nl
directeur: Carina Reuvers
opleidingen: vmbo
locaties:

  • Etten-Leur

  • Rucphen

Gepersonaliseerd leren en talentontwikkeling zijn belangrijke speerpunten binnen het huidige schoolplan. In 2016 is daar op verschillende manieren invulling aan gegeven:

  • Het Munnikenheide College biedt een breed aanbod aan keuzevakken en stimuleert daarmee de talentontwikkeling en ambities van de leerlingen.

  • Zowel basis-, kader- als mavoleerlingen hebben de mogelijkheid om hun eigen beroepsgerichte programma samen te stellen.

  • Op de locatie Rucphen draait het project Leerlab. De eerstejaars kader- en mavoleerlingen zijn gestart met een gepersonaliseerd programma. In het leerlab wordt zo maatwerk geboden en krijgen leerlingen les op hun eigen niveau. ICT wordt effectief ingezet, bijvoorbeeld door het gebruik van apps voor het plannen en monitoren van de individuele leerroutes van leerlingen.

Het Munnikenheide College is een school in ontwikkeling. Dit is zichtbaar in de grote belangstelling voor het koploperstraject. Een traject waarin docenten getraind worden om de iPad als didactisch hulpmiddel in te zetten. Ook volgt een groot aantal medewerkers een opleiding.

De renovatie van de locatie Rucphen is gereed. Dit ‘nieuwe’ gebouw is klaar voor het onderwijs van de toekomst.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)