Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Mill-Hillcollege

www.mill-hillcollege.nl
rector: Carin Zandbergen
opleidingen: vwo, havo, mavo
locatie:

  • Goirle

Voor het Mill-Hillcollege heeft 2016 in het teken gestaan van onderwijsinnovatie: nieuwe uitdagende onderwijsvormen die vragen om een kritische en onderzoekende houding van de leerlingen. De vernieuwingen hebben een brede positieve weerslag op de reguliere lessen. De leerling krijgt de regie over het eigen leerproces. Dit heeft onder andere geleid tot het onderwijsconcept Team-X. 

In Team-X zitten leerlingen met een mavo-, havo- en vwo-advies bij elkaar. Aan Team-X ligt de visie ten grondslag dat onderwijs een ontdekkingsreis is waarin niet vastligt waar je begint en welke route je volgt. Leerlingen verkennen, samen met coaches (docenten) en teamgenoten de wereldkaart. De route die leerlingen bewandelen bepalen ze grotendeels zelf. Onderwijs wordt aangeboden in de vorm van projecten waarbij de reguliere vakken geïntegreerd zijn. Er wordt aandacht besteed aan actualiteiten en door middel van bedrijfsbezoeken, onderzoeksopdrachten en gastlessen wordt de buitenwereld betrokken in het leerproces. Er is tijd voor studievaardigheden en de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen. Beoordelingen vinden plaats in de vorm van “assessments”.

Daarnaast heeft de school ruimte gemaakt voor een talenplein. Zeven lokalen vormen een plein, bestaande uit een rumoer-, ruis- en rustruimte, waar leerlingen alleen en met elkaar werken aan verschillende vaardigheden. In de ruimtes worden alle talen, alle afdelingen en alle leerjaren voor één of meerdere lessen per week gezamenlijk ingeroosterd.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)