Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Maaslandcollege

www.maaslandcollege.nl
rector: Ivo Vis
opleidingen: vwo, havo, mavo
locatie:

  • Oss

Het Maaslandcollege is een school voor mavo, havo, vwo en tweetalig onderwijs. ‘Verleg je grenzen’, het motto van het Maaslandcollege, is uitdrukkelijk niet voorbehouden aan de leerlingen alleen: het doet een beroep op iedereen in de school. Mede door samenwerking met de (internationale) omgeving realiseert de school een contextrijk, actueel en divers aanbod waardoor de leerlingen kennis en competenties vergaren en persoonlijk gevormd worden tot goede mensen en mondige wereldburgers. Het Maaslandcollege ervaart als school een prachtige opdracht en verantwoordelijkheid: het verschil maken in het leven van jonge mensen. Dit besef verbindt en drijft de medewerkers. Deze gedeelde passie heeft in 2016 zijn beslag gekregen in een breed gedragen nieuw schoolplan, dat ten volle aansluit bij Koers 2023 van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

In 2016 heeft het Maaslandcollege de onderwijskundige kernwaarden verdiept en opnieuw gedefinieerd. Onderzoekend leren en ontwerpen, samenwerkend leren, activerend en gedifferentieerd leren vormen in toenemende mate de basis van de curricula en activiteiten. De afdelingen zijn gestart met het planmatig vertalen van deze uitgangspunten in jaarplannen en in een kwaliteitsagenda. Als lerende organisatie ziet de school kennisdeling als belangrijke voorwaarde voor innovatie en actualisatie van het onderwijs. De deskundigheid die binnen en buiten de school aanwezig is wordt benut. Leren gebeurt van en met elkaar. Als academische opleidingsschool heeft het Maaslandcollege de onderzoekscomponent en daarmee het onderzoekmatig werken door studenten en medewerkers ingevoerd. Op grond van het nieuwe schoolplan is een onderzoek agenda opgesteld. Daarnaast heeft de school het aantal werkplekbegeleiders en studenten sterk uitgebreid. Dit brengt vernieuwing en dynamiek evenals een goede kweekvijver voor nieuw talent.

Het Maaslandcollege heeft het tweetalig onderwijs uitgebreid. Naast havo en vwo heeft de school een tweetalig mavo. Ook is er gestart met de beroepsroute waarbij leerlingen opdrachten uit het bedrijfsleven aannemen om te komen tot duurzame en innovatieve oplossingen. Dit is een samenwerkingsprogramma met vervolgonderwijs en bedrijfsleven. Het Maasland is en blijft volop in beweging.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)