Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Jeroen Bosch College

www.jbc.nl
rector: Marjo van IJzendoorn
opleidingen: vwo, havo, vmbo
locatie:

  • ’s-Hertogenbosch

Het Jeroen Bosch College is er voor nieuwsgierige en onderzoekende leerlingen. De school biedt een kansrijke omgeving waar de leerling zo goed mogelijk wordt voorbereid op zijn of haar toekomst, vervolgopleiding en carrière. Er is een open en veilige sfeer, met respect en zorg voor elkaar, goed onderwijs en een goede leerlingbegeleiding.

In het schoolplan staan de hoofdlijnen beschreven waarlangs het Jeroen Bosch College zich continu blijft ontwikkelen. De hoekstenen van de school zijn onderwijs, professionalisering, organisatie en kwaliteit. Het woord ‘verbinding’ staat hierbij centraal. In de brugklas maakt iedere leerling kennis met Kunstbeeldend en Bèta Challenge Programma (voor mavoleerlingen) of Technasium (voor havo- en vwo-leerlingen). Zo kunnen ze ontdekken wat bij hen past. Leerlingen leren o.a. samenwerken, onderzoeken, ontwerpen en presenteren. Binnen BCP of Technasium maken ze kennis met technologische beroepen, studies en ontwikkelingen door in teams te werken aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven.

Ontwikkelingen 2016

In schooljaar 2016-2017 is gestart met Tweetalig Onderwijs (tto) voor de afdelingen havo en vwo. Leerlingen krijgen meer dan 50% van de lessen in het Engels. Hiernaast krijgen zij het vak ‘Global Awareness’, waarbij ze nadrukkelijk de verbinding met andere talen en andere culturen zoeken. In schooljaar 2016-2017 is de school overgestapt van dakplanklassen naar homogene brugklassen. Leerlingen mogen in de eerste klas starten op het hoogste niveau van het basisschooladvies. Vervolgens wordt blijvend gemonitord of leerlingen goed op hun plek zitten.

Het jaar 2016 was het Jeroen Bosch jaar. Diverse activiteiten stonden in het teken van hiervan. Als partnerschool van Het Noordbrabants Museum waren de leerlingen de eersten die de tentoonstelling ‘Visoenen van een genie’ van Jeroen Bosch mochten bezoeken.

Na het onderzoeken van verschillende opties is eind 2016 duidelijk geworden dat het Jeroen Bosch College op termijn samen met het Rodenborch-College op één locatie nieuwbouw gaat betrekken, aan de Groote Vliet in Rosmalen. Dit betekent dat het pand aan de Rompertsebaan wordt verlaten. De komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)