Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Jacob-Roelandslyceum

www.jrl.nl
rector: Leon Spaan
opleidingen: vwo, havo
locatie:

  • Boxtel

Het Jacob-Roelandslyceum heeft in 2016 verder invulling gegeven aan het meer op maat werken met leerlingen. In elk van de vier periodes kunnen leerlingen een week lang zelf de regie nemen over hun onderwijstijd. De leerling kiest in zo'n week iedere dag opnieuw, samen met de mentor, welke onderwijsactiviteiten hij of zij wel en niet gaat volgen om de leerdoelen bij de verschillende vakken zo goed mogelijk te bereiken. Na afloop van de dag komt de leerling terug bij de mentor om de dag te evalueren.

In het afgelopen jaar hebben de secties hard gewerkt aan het duidelijk en zichtbaar maken van de leerdoelen voor leerlingen. Want pas als de doelen heel helder zijn, lukt het om leerlingen daar gedifferentieerd naartoe te laten werken en de toetsen eraan te koppelen. Voor 2017 staat de volgende stap gepland: zinvolle feedback geven aan leerlingen met behulp van formatieve toetsen. Zodat de leerlingen precies weten waar ze staan ten opzichte van die doelen en wat ze kunnen doen om deze te bereiken.

Het JRL Learning Lab ligt op zo'n 500 meter van het schoolgebouw. Sinds september 2016 is dit de plek waar leerlingen en docenten kunnen experimenteren met nieuwe onderwijsvormen om zicht te krijgen op welke aanpak, inrichting en voorzieningen van toegevoegde waarde zijn voor de leerling en voor de docent. Het is dus een echt leerlab. Zo veel mogelijk secties met steeds wisselende leerjaren bezoeken het Learning Lab, zodat brede ervaring wordt opgedaan.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)