Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Gymnasium Beekvliet

www.gymnasiumbeekvliet.nl
rector: Carla Faassen
opleiding: vwo
locatie:

  • Sint-Michielsgestel

Voor Gymnasium Beekvliet is 2016 een uitstekend jaar geweest: een prima slagingspercentage, een positief rapport van de inspectie, de eerste leerlingen in Nederland die geslaagd zijn voor het examen Wirtschaftsdeutsch en een positief resultaat op de begroting.

Begeleiding van de leerling staat centraal op de school. Er is veel aandacht voor het contact tussen de leraar en de leerlingen. Leerlingen worden gezien en uitgedaagd en ervaren dat docenten tijd voor ze maken.

Kwaliteitsontwikkeling en de inzet van het personeel hebben ten grondslag gelegen aan de successen die behaald zijn. Het schoolplan leeft binnen de school en is door vaksecties uitgewerkt in een vakwerkplan en jaarlijkse sectieplannen. In 2016 zijn de volgende thema’s uit het schoolplan uitgelicht:

  • Eindexamenresultaten en doorstroomcijfers bovengemiddeld op landelijk niveau.

De versterking van het mentoraat, de invoering van examentrainingen gedurende het gehele schooljaar in klas 6 en de toetsanalyses hebben bijgedragen aan een stijging van het eindexamenresultaat. In 2014 was dat 87%, in 2015 90 % en met 96% is het streefpercentage voor 2016 (93 %) ruim overtroffen.

  • Leerlingen verlaten de school met alle kennis en moderne vaardigheden om zich zelfstandig verder te kunnen ontwikkelen.

Twee docenten hebben aanvragen ingediend bij het LeraarOntwikkelFonds: een op het gebied van onderzoeksvaardigheden en de ander voor verbreding en verdieping van de vakken muziek, drama en kunst. Tevens is er door twee docenten een aanvraag ingediend voor deelname aan Leerlab2020 met als thema ‘differentiëren in een klassikale context’. Alle aanvragen zijn goedgekeurd in 2016 en in 2017 gaan diverse werkgroepen aan de slag.

In 2016 is Gymnasium Beekvliet gestart met het opstellen van het programma van eisen voor de renovatie en uitbreiding van het gebouw.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)