Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Fioretti College

www.fioretticollege.nl
directeur: Annemien van der Veen (tot 15 augustus 2016 Ad Machielse)
opleidingen: mavo, vmbo, praktijkonderwijs
locatie:

  • Veghel

De meeste leerlingen van het Fioretti College leren door praktische ervaringen. Daarom passen ze wat ze leren meteen toe in opdrachten en projecten. De school heeft de leerlingen in 2016 kennis laten maken met een aantal projecten waarin ze de ruimte kregen om te onderzoeken, te ondernemen en te organiseren. Hiermee worden vaardigheden gestimuleerd als samenwerken, kritisch denken, problemen oplossen, elkaars kwaliteiten kunnen benoemen en gebruiken, plannen en zelf verantwoordelijkheid nemen. Leerlingen leren om zelf een goed fundament te leggen voor hun toekomst. De visie van de school sluit hiermee naadloos aan op Koers 2023 van de vereniging.

Het Fioretti College is gestart met het nieuwe profiel voor Mavo Technologie en Toepassing. Hierin werken leerlingen in kleine groepjes samen aan opdrachten die steeds een beetje complexer worden. Zo worden de leerlingen voorbereid op een toekomstige arbeidsmarkt waarbij technologie een nadrukkelijke rol zal spelen. De school is verheugd dat ook veel meisjes zich aanmelden voor dit nieuwe profielvak, dat nu nog landelijk in een pilot draait.

Leerlingen van vmbo basis en kader Economie en Ondernemen hebben gewerkt aan het project Schoolclass2businessclass. Onder leiding van ondernemers in Veghel maken leerlingen hun eigen businessplan. Sommigen zetten zelfs de eerste schreden op het ondernemerspad onder leiding van deze coaches.

Wat voor de leerlingen van het Fioretti College geldt, geldt ook voor de docenten: samenwerken, kennis delen en leren van elkaar zijn belangrijk. Dat houdt iedereen scherp en bevlogen. Daarom worden netwerken en kennisdeling binnen de school en buiten de school gestimuleerd; waardevol als continue input en toetsing van de onderwijsontwikkeling.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)