Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Eckartcollege – Pleincollege Nuenen

www.eckartcollege.nl
rector: Jean Wiertz
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo
locaties:

  • Eckartcollege, Eindhoven

  • Pleincollege Nuenen, Nuenen

Het jaar 2016 stond voor Pleincollege Nuenen in het teken van de ontwikkeling van een integrale visie voor de komende jaren. Alle geledingen in de school, en ook de externe partners, zijn hierbij betrokken geweest. Dit proces resulteerde uiteindelijk in het schoolplan 2016-2020.

De school is voortvarend van start gegaan met de belangrijkste thema’s uit het schoolplan. In alle teamjaarplannen zijn deze thema’s te herkennen. De visie van de school is rechtstreeks vertaald naar het plan van eisen voor het nieuwe schoolgebouw, dat naar verwachting in februari 2018 betrokken kan worden. De verbinding met de buitenwereld, een belangrijk thema in de visie van de school, zal in het nieuwe gebouw goed zichtbaar zijn. Er zijn in 2016 veel samenwerkingsrelaties opgezet, onder andere met de gemeente en met de ondernemersvereniging van Nuenen.

Vergroting van de autonomie van leerlingen is een ander belangrijk thema in het schoolplan. In 2016 heeft de school diverse pilots uitgevoerd in een Open Educational Area, oftewel een open leergebied. Daar leer je niet (alleen) vanuit bestaande lesboeken, maar ook met de blik naar buiten. Leerlingen kunnen hun eigen leerproces sturen, zodat de intrinsieke motivatie groter is en ze zelf leren ondernemen, kennis uit de omgeving (netwerk) kunnen opdoen, hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen toepassen en uiteindelijk de opgedane kennis op de juiste wijze leren presenteren en delen met anderen. Hierbij staan communicatie en samenwerking continu centraal. Deze werkwijze wordt in de komende jaren verder ontwikkeld.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)