Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Van Maerlant

www.vanmaerlant.nl
Edward de Gier
opleiding: mavo, vmbo
locatie:

  • ’s-Hertogenbosch

Van Maerlant heeft de laatste twee jaar te maken gehad met een forse groei van het aantal leerlingen. Omdat Van Maerlant graag een persoonlijke en betrokken school wil blijven, is de keuze gemaakt om de school niet verder te laten groeien dan 700 leerlingen.

De school bruist van energie en dynamiek. In het afgelopen jaar is ingezet op de invoering van digitale leermiddelen. In de gehele onderbouw werken de leerlingen met persoonlijke laptops. Ook alle docenten beschikken over een laptop, onder andere voor de aansturing van de smartboards.

Een docentengroep heeft het voltallige docententeam via trainingen op het gewenste niveau gebracht, zodat elke docent de vaardigheden heeft om digitale lessen te verzorgen. Dit jaar worden hun diensten ook aangeboden aan collega-school de Bossche Vakschool.

Naast de interne scholing van collega’s beschikt Van Maerlant ook over een dienstencentrum. Vanuit ‘Dienstencentrum Van Maerlant’ ondersteunen docenten/trainers een veertigtal scholen in Brabant (van praktijkonderwijs tot hbo) in het primaire proces. Doordat deze trainers veel scholen en docenten begeleiden, komt er via dit dienstencentrum veel expertise terug bij Van Maerlant, waarvan dankbaar gebruik wordt gemaakt. De trainers zijn naast hun werkzaamheden op andere scholen minstens één dag docent op Van Maerlant, om voeling te houden met de praktijk.

Magister en multimedia hebben er voor gezorgd dat er meer gepersonaliseerd gewerkt kan worden met de leerlingen. Op deze manier is maatwerk mogelijk geworden.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)