Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Baanderherencollege

www.bhc.nl
directeur: Leon Spaan
opleidingen: vmbo, praktijkonderwijs
locatie:

  • Boxtel

Het Baanderherencollege huisvest vmbo en praktijkonderwijs. Beide hebben een basisarrangement en er worden goede resultaten behaald. De slogan ‘Je telt mee op het BHC’ wordt doorleefd binnen de hele school en krijgt steeds beter vorm. In het praktijkonderwijs behalen relatief veel leerlingen een Entree-diploma.

In 2016 zijn de volgende stappen gezet:

  • In de basisberoepsgerichte leerweg is gewerkt aan het vastleggen en implementeren van het BHC-learningconcept. Hier wordt sterk ingestoken op de relatie medewerker - leerling, werken met weektaken en flexibele lessentabellen.

  • De beroepsgerichte programma’s zijn gemoderniseerd, waarbij er meer keuzevrijheid is in het samenstellen van eigen examenonderdelen. Zelfs uitwisseling tussen verschillende profielen wordt mogelijk.

  • In het vmbo-t (mavo) worden vijf talentlijnen ontwikkeld die vanaf augustus 2017 worden ingevoerd: business, art & design, sport & lifestyle, technology en havo-kans.

  • Het praktijkonderwijs en het vmbo ontwikkelen gezamenlijk een beroepsgericht programma waarbij wordt uitgegaan van drie uitstroomprofielen: dagbesteding, werk en leren. Er wordt veel gebruik gemaakt van leren in en met de maatschappelijke omgeving via externe projecten met partners uit Boxtel.

  • Het Baanderherencollege is in verschillende afdelingen overgegaan tot het werken met chromebooks. Leerlingen en collega’s leren momenteel de voordelen van het werken in de ‘cloud’.

De hierboven geschetste veranderingen brengen flinke investeringen met zich mee. Het gebouw is voornamelijk in de technische afdelingen volledig gemoderniseerd. Door een verbouwing is er nu meer licht, ruimte en een open werkplekkenstructuur. En er is moderne technische apparatuur aangeschaft, zoals computergestuurde zaagmachines, materialen voor robotica en 3D-printers.

Kennisdeling vindt op verschillende manieren plaats. Het praktijkonderwijs werkt nauw samen met een aantal collega-proscholen. Wederzijdse audits helpen om te reflecteren op het onderwijs. Daarnaast gaan de medewerkers bij elkaar op bezoek om de dagelijkse onderwijspraktijk op een andere school te zien.

Het vmbo werkt samen binnen diverse netwerken, o.a. om het nieuwe examenprogramma vorm te geven. Naast het bezoeken van Meesterlijke Ontmoetingen zijn diverse medewerkers van het Baanderherencollege betrokken geweest bij de organisatie daarvan.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)