Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Duurzaamheid

Afgelopen jaren is er een duidelijke trend waar te nemen in onderwijshuisvesting: het aantal nieuwbouwprojecten vermindert. Daarentegen worden steeds meer schoolgebouwen grondig gerenoveerd. Het blijven gebruiken van oude schoolgebouwen levert een bijdrage in het kader van duurzaamheid. Naast het streven naar een optimale technische kwaliteit, wordt hierbij ook gekeken naar duurzaamheidsaspecten. Het terugdringen van de energiebehoefte is daarbij essentieel. In de Richtlijn Kwaliteit Onderwijshuisvesting van vereniging OMO wordt veel aandacht besteed aan maatregelen die de energiebehoefte beperken.

In het kader van de SDE+ regeling (Stimulering Duurzame Energieproductie) is er subsidie aangevraagd en toegekend voor de plaatsing van bijna 40.000 zonnepanelen voor 31 locaties. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Er wordt een vergoeding verstrekt per opgewekte hoeveelheid elektriciteit waardoor de terugverdientijd van de investeringen wordt verkort. Voor begin 2017 is een laatste mogelijkheid voor het indienen van een subsidieaanvraag en zal de levering, installatie en het onderhoud van de zonnepanelen middels de Europese richtlijnen worden aanbesteed.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)