Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Promovendi

Leraren kunnen van het ministerie van OCW een beurs krijgen voor promotieonderzoek. De aanname is dat een groter aantal gepromoveerde leraren voor de klas de kwaliteit van het onderwijs verhoogt. De inzet van gepromoveerden versterkt de aansluiting tussen universiteiten en scholen. Door het promotieonderzoek wordt de kennis en onderzoekservaring van docenten vergroot en de verwachting is dat dit ten goede komt aan de onderwijspraktijk.

De raad van bestuur van de vereniging stelt onder bepaalde voorwaarden docenten van OMO in staat om aan een promotietraject deel te nemen. De aanvraag voor deze facilitering wordt beoordeeld door een commissie die bestaat uit de penvoerders van de academische opleidingsscholen, de voorzitter van de raad van bestuur en twee leden van de kernstaf. In 2016 waren er vijf gesubsidieerde proefschriftstudies, waarvan er een in dat jaar is afgerond: dr. Bill W.J.M. Banning Leraren, wat boeit jullie? Theoretisch en empirisch onderzoek binnen het professioneel zelfverstaan. Garant, Antwerpen-Apeldoorn (zie Wat bezielt leraren in hun ontwikkeling).

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)