Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Theresialyceum

www.theresialyceum.nl
rector: Tomas Oudejans
opleidingen: vwo, havo
locatie:

  • Theresialyceum, Tilburg

  • Frater van Gemertschool, Tilburg

Een belangrijk zichtbaar resultaat in 2016 is de oplevering van de vernieuwbouw. Er werd een schooljaar lesgegeven in noodlokalen. Vanaf september zijn de 40 grote, vernieuwde lokalen en de nieuwe gymzaal en kantine in gebruik. De hittegolf in de eerste week van het schooljaar gaf een goede gelegenheid om de goede koeling te ervaren. Het vernieuwde gebouw is zeer klimaatvriendelijk gerealiseerd, met o.a. WKO en 750 m2 zonnepanelen. Naast de energiezuinigheid investeerde het Theresialyceum vooral in het onderwijsklimaat: door de grote lokalen krijgt differentiëren in de klas letterlijk de ruimte.

De examenresultaten van 2016 zijn in orde: 89% geslaagden op de havo en 93% op het vwo. Alle examenleerlingen kregen ook het Theresia Testimonium. In dit plusdocument staan alle, schoolgerelateerde, extra activiteiten genoteerd. Denk daarbij aan extra vakken of modules, internationale ervaringen, het actieve lidmaatschap van de leerlingenraad, orkest, redactie schoolkrant en de debatclub. Hiervoor is gekozen om de extra’s te stimuleren, maar ook omdat het hoger onderwijs voor de intake vaak meer vraagt dan enkel een diploma en cijferlijst. Deze procedures zorgen ook voor meer druk. De school is bezig met de balans tussen prestatiedruk en het welbevinden van de leerling, in de hectiek van de huidige maatschappij. Dat staat beschreven in het nieuwe schoolplan: ‘Meer mag, meer moed’. Het vergt namelijk moed om af en toe ‘nee’ te zeggen, om de leerlingen niet helemaal gek te maken en degelijk en dynamisch, soms oneigentijds onderwijs te geven.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)