Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Eckartcollege

www.eckartcollege.nl
rector: Jean Wiertz
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo
locaties:

  • Eckartcollege, Eindhoven

  • Pleincollege Nuenen, Nuenen

Het jaar 2016 stond voor het Eckartcollege in het teken van de ontwikkeling van een integrale visie voor de komende jaren. Alle geledingen in de school en de externe partners zijn hierbij betrokken geweest. Dit proces resulteerde uiteindelijk in het schoolplan 2016-2020. Het Eckartcollege is voortvarend van start gegaan met de belangrijkste thema’s uit het schoolplan.

In alle teamjaarplannen zijn deze thema’s te herkennen. Zo is er een werkgroep opgericht die onderzoek doet naar manieren van differentiatie en feedback. De werkgroep deelt de resultaten van dat onderzoek in de school en biedt docenten richtlijnen. In samenwerking met een coachingsbedrijf heeft de school een instrument ontwikkeld en geïmplementeerd om leerlingen beter inzicht te geven in hun competenties. Dit instrument wordt inmiddels op het technasium met veel succes toegepast. Ook het decanaat maakt er veelvuldig gebruik van.

Het Eckartcollege heeft deelgenomen aan een professionele leergemeenschap waarin enkele andere VO-scholen en Fontys participeerden. Binnen deze leergemeenschap is kennis ontwikkeld over opbrengstgericht werken op klassenniveau.

In 2016 kregen alle afdelingen van het Eckartcollege het predicaat Excellent. Ook het aansluitingsprogramma havo-hbo, HavistenCompetent, kreeg het label excellent.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)