Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Bossche Vakschool

www.bosschevakschool.nl
directeur: Edward de Gier
opleiding: vmbo
locatie:

  • ‘s-Hertogenbosch

De Bossche Vakschool gaat het vernieuwde vmbo concreet invullen. Dit betekent dat verschillende intersectorale programma’s, zoals Intersectoraal Dienstverlening & Commercie en Sport, Dienstverlening & Veiligheid niet meer worden aangeboden. De school biedt vanaf schooljaar 2017-2018 een gelijkluidend onderwijsconcept aan. Onderbouwleerlingen worden door alle profielen meegenomen om ze uiteindelijk, aan het eind van leerjaar twee, een profiel te laten kiezen. Het werken in units moet ervoor gaan zorgen dat een kleine groep docenten verantwoording draagt voor een kleine groep leerlingen vanuit het principe ‘kennen en gekend zijn’.

Kwaliteitsverbetering staat expliciet op de agenda. In het schoolplan is aandacht voor hoe de zaken aangepakt en geborgd worden. Op scholingsgebied is in 2016 extra tijd vrijgemaakt voor startende mentoren. Tevens heeft de school een begin gemaakt met een onderwijs-op-maat-traject waarbij de veranderende leerling beter in beeld komt. De leerling moet zo snel mogelijk op de goede plek starten. Om dit te kunnen bewerkstelligen werkt de Bossche Vakschool nauw samen met het praktijkonderwijs en het speciaal voortgezet onderwijs met als doel de leerlingenstromen te reguleren zonder administratieve obstakels.

De school staat een intensieve samenwerking voor van de vmbo-scholen in ‘s-Hertogenbosch die leerlingen bedienen op de basisberoeps- en kaderberoepsgerichte leerweg. Een intensievere samenwerking moet zorgen voor een beter passend onderwijsaanbod en een groter perspectief voor leerlingen.

Tot slot is er eind 2016 met de gemeente overeenstemming bereikt over de op te starten nieuwbouw.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)